آرشیو بهمن ماه 1402

در اين وبلاگ اطلاعات مفيدي درباره تغذيه درست در اختيار شما قرار ميدهيم.

علت سیخ شدن ابرو بعد از کاشت چیست؟

یکی از رایج ترین روش های پرپشت کردن ابروها، کاشت ابرو است که برای افرادی که ابروهای نازک، کم پشت و نافرم دارند، گزینه بشیار مناسبی است. گاهی بعد از انجام این عمل پرطرفدار زیبایی افراد با سیخ شدن ابروهایشان مواجه می شوند، اما علت آن چیست؟! در حقیقت سیخ شدن ابرو بعد از کاشت، طبیعی نیست و ممکن است نشانه ای از عوارض کاشت ابرو و یا مشکلات خاصی باشد. در ادامه مقاله به مهم ترین علل این اتفاق می پردازیم.

سیخ شدن ابرو بعد از کاشت به چه علتی رخ می دهد؟

به طور کلی، علت سیخ شدن ابرو بعد از کاشت چندین مورد می باشد که به شرح زیر می باشند:

استفاده از مواد نامناسب

در عمل کاشت ابرو استفاده از ابزارها و مواد مصنوعی بی کیفیت و نامرغوب می‌ تواند بر نتیجه نهایی تاثیر منفی داشته باشد. این مواد موجب تحریک بیش از حد بافت های پوستی و بافت زیرین شده و سبب سیخ شدن ابرو می شوند.

عدم تخصص و مهارت کافی پزشک

تکنیک و کیفیت کاشت ابرو، یکی از موارد بسیار مهمی است که قبل از کاشت باید آن را به خوبی بررسی کرد. اگر پزشک متبحری عمل را انجام ندهد، مکن است در جهت، فاصله، زاویه و عمق کاشت ابروها اشتباه کند. این خطاها باعث می شود که موهای کاشته شده به صورت تیز تیز، سیخ شده و یا نامرتب بیرون بزند. 

جنس پوست و مو

جنس پوست و موی فرد، یکی از عوامل تاثیرگذار بر خواب طبیعی و خروج موهای کاشته شده است. پوست ها جنس های مختلف خشک، چرب و یا حساس دارند که باعث محدود شدن خروج و رشد مناسب مو می‌ شوند. علاوه بر این، موهای ظریف خروج و خواب بهتری دارند ولی تراکم کمتری نشان می دهند. در حالی که موهای ضخیم تر، ترکمشان بیشتر بوده ولی خواب و خروج زمخت تری خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: ریزش ابرو بعد از کاشت

عدم تطابق جنس موهای کاشته شده با جنس موی طبیعی

در برخی موارد، جنس و ضخامت موهای کاشته شده با موهای طبیعی فرد متفاوت است. به عنوان مثال، موهای کاشت شده ضخیم‌ تر، فر‌تر، صاف‌ تر و یا پر رنگ تر باشند. در این صورت، ممکن است جهت رشد و خواب موهای کاشته شده و موهای طبیعی فرق داشته باشد. همین اتفاق، باعث سیخ شدن ابرو بعد از کاشت می شود.  

عدم رعایت مراقبت های لازم در دوران نقاهت

توصیه هایی که پزشک متخصص بعد از کاشت ابرو میکند را باید به دقت رعایت کرد تا ناحیه عمل شده بهبود پیدا کرده و مشکلات و عوارض جانبی ای پیش نیاید.

منبع: zibaieclinic.ir

با مینی بای پس معده چقدر وزن کم می کنیم؟

از آنجایی که عمل اسلیو معده و بای پس معده، رایج ترین جراحی های لاغری هستند، اکثر افراد اطلاعات خوبی درباره این عمل های لاغری دارند و از دیگر جراحی های لاغری و لاپاراسکوپی بی اطلاع هستند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با عمل مینی بای پس معده آشنا کنیم.

مینی بای پی چیست؟

عمل مینی بای پس معده از ترکیب 2 روش اسلیو معده و بای پس معده به وجود می آید. این جراحی، از عمل بای پس معده ایمن تر و کم تهاجم تر و از عمل اسلیو معده تهاجمی تر است. در این عمل کاهش وزن، معده به دو قسمت کوچک و بزرگ تقسیم می شود. مانند عمل بای پس کلاسیک، بعد از این کار قسمتی از معده را دور می زنند؛ با این تفاوت که معده کوچک را کشیده تر می کنند مانند عمل اسلیو.

در عمل اسلیو قسمت زیادی از معده برداشته می شود، اما در عمل مینی بای پس هیچ قسمتی از معده برداشته نمی شود. در این عمل جراحی، معده و روده کوچک را در یک قسمت به هم متصل کرده؛ بر خلاف عمل بای پس نرمال. بای پس تک آناستوموزی، نامی است که این عمل  با آن شناخته می شود. در این عمل به دلیل محدود شدن حجم معده، باعث می شود معده دیرتر خالی شود و به همین دلیل فرد بیشتر احساس سیری کند.

آیا جراحی مینی بای پس معده برگشت پذیر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفته بله. اگر به هر دلیلی جراحی موفقیت آمیز نباشد و یا شخص از انجام آن شده باشد، می توان آن را به حالت اولیه برگرداند. در عمل مینی بای پس معده، قسمت میانی روده کوچک به قسمت انتهایی معده جدید با یک آناستوموز وصل می شود. از این رو اگر این عمل موفقیت آمیز نباشد، می توان آن را به حالت اولیه برگرداند.

میزان کاهش وزن با مینی بای پس معده چقدر است؟

بعد از این جراحی لاغری، اکثر افراد به سرعت با کاهش وزن خوبی مواجه می شوند. این کاهش وزن بعد از سه ماه، یک سوم وزن اضافی و کاهش وزن بعد از یک سال، دو سوم تا سه چهارم وزن اضافی بدن خواهد بود. بیشتر افرادی که تحت این عمل لاغری قرار می گیرند، بعد از یک تا دو سال بهترین نتیجه را از این عمل گرفته و به بیشترین درجه از لاغری خود می رسند.

البته بعد از این مدت زمان، فرد دوباره مقداری به وزنش افزوده می شود. اما هنوز نتایج بلند مدت این عمل لاغری دیده می شود و فرد حدود 70 درصد از وزن خود را از دست می دهد.

منبع: weightlossurgery.ir

رژیم دش و تاثیر آن در لاغری افراد + مزایا و معایب این رژیم

رژیم دش یک برنامه غذایی مناسب برای افرادی است که فشار خون بالایی دارند، زیرا گرفتن این رژیم باعث پایین آمدن فشار خون می شود. در برنامه غذایی این رژیم از میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب، غلات سبوسدار، مرغ، ماهی و آجیل استفاده می شود. تاکید رژیم دش بر مصرف غذاهایی که سدیم کمی دارند و همینطور سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند، است و مقدار نوشیدنی شیرین، شیرینی و گوشت قرمز در این رژیم بسیار کم است.

غذاهای مجاز در رژیم دش

تعداد وعده های مصرفی شما بسته به میزان مالری که باید دریافت کنید دارد. در ادامه به معرفی مواد غذایی که 2000 کالری در هر وعده دارند، می پردازیم:

  • سبزیجات 5-4 وعده در روز
  • غلات 8-6 وعده در روز
  • میوه ها 5-4 وعده در روز
  • لبنیات 3-2 بار در روز
  • مرغ، ماهی و گوشت بدون چربی 6 وعده در روز یا کمتر
  • آجیل، دانه ها و حبوبات 5-4 وعده در هفته
  • چربی و روغن 3-2 وعده در روز
  • شیرینی جات و قند های اضافه شده 5 وعده کمتر در هفته

مزایای رژیم دش

این رژیم علاوه بر پایین آوردن فشار خون، از ابتلا به سرطان هم جلوگیری می کند. با این حال این رژیم تاثیر چشمگیری در لاغری و کاهش وزن ندارد و بیشتر برای سلامتی و کاهش فشار خون مفید است. مزایای این رژیم شامل موارد زیر می شود:

کاهش فشار خون

کاهش کمی کاهش وزن

بیشتر بخوانید: غذاهای کم کالری

رژیم دش چه معایبی دارد؟

دشواری در تعهد به این رژیم: گرفتن رژیم دش برای افرادی که از رژیم غذایی معمولی استفاده می کنند، مقداری سخت است. این رژیم توصیه می کند که میزان نمک دریافتی خود در روز را از 2300 میلی گرم به 1500 میلی گرم کاهش دهید.

شمارش دائم کالری مواد غذایی: در رژیم دش شما دائما باید حواستان به مواد غذایی که می خورید باشد. چون در این رژیم میزان شمارش کالری وجود ندارد.

عدم کاهش وزن با این رژیم: همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، رژیم دش در لاغری و کاهش وزن تاثیری زیادی ندارد.

سازگار نبودن این رژیم با همه افراد: متخصصان و کارشناسان بر این باورند که کسانی که به بیماری کلیوی و کبدی مبتلا هستند، از گرفتن این رژیم خودداری می کنند. علاوه بر اینها کسانی که به نارسایی شدید قلبی و دیابت شدید مبتلا هستند، اگر قصد گرفتن این رژیم را دارند باید در رژیم خود تغییراتی ایجاد کنند.

منبع: dietplanner.ir

ارتودنسی تک دندان به چه صورت است؟ مزایا و معایب ارتودنسی یک دندان

برخی اوقات تنها یک دندان فرد با سایر دندان ها هم تراز نیست و طرح لبخند فرد را دچار مشکل می کند. در این موقعیت می توان از شاخه از ارتودنسی دندان به نام ارتودنسی تک دندان برای حل این مشکل استفاده کرد. سایر ارتودنسی ها اغلب برای مرتب و تراز کردن چندین دندان یا همه آن ها انجام می شود. اما ارتودنسی یک دندان امکان اصلاح هدفمند و دقیق ناهماهنگی های یک دندان را فراهم می کند.

البته لازم به ذکر است که با اینکه این درمان برای برطرف کردن ناهنجاری های یک دندان است، اما بریس های ارتودنسی فقط بر روی یک دندان قرار نمی گیرند. بلکه باید بر حسب فضایی که برای جابجایی نیاز دارد، بر روی دندان های اطراف نیز کار کرد تا فضای لازم برای حرکت و قرار گرفتن در موقعیت مناسب را داشته باشد.

مزایای ارتودنسی یک دندان

این روش مزایای زیادی دارد که در زیر به چند تا از آنها اشاره می کنیم:

  • متخصصین ارتودنسی می توانند با تمرکز بر روی یک دندان، به طور موثری ناهماهنگی های آن را برطرف کنند.
  • ارتودنسی های یک دندان یک گزینه درمانی محافظه کارانه هستند که نیاز به استفاده از ارتودنسی برای همه دندان ها را زمانی که فقط یک دندان نیاز به اصلاح دارد، به حداقل می رساند.
  • اصلاح یک دندان نامرتب از طریق ارتودنسی یک دندان می تواند به طور قابل توجهی، ظاهر کلی و تقارن لبخند را افزایش دهد.
  • مدت زمان ارتودنسی تک دندان معمولاً در مقایسه با درمان ارتودنسی همه دندان ها کوتاه‌ تر است. زیرا فقط بر روی دندان مورد نظر تمرکز می‌ کند.

عوارض ارتودنسی تک دندان

در حالی که ارتودنسی تک دندان به طور کلی یک گزینه درمانی ایمن و موثر است، اما احتمال عوارض زیر نیز وجود دارد:

تحلیل ریشه

در موارد نادر، ریشه های دندان مورد نظر ممکن است دچار تحلیل شوند که می تواند ساختار دندان را ضعیف کند. نظارت منظم و برنامه ریزی دقیق درمان می تواند به حداقل رساندن خطر تحلیل ریشه کمک کند.

مشکلات پریودنتال

این ارتودنسی دندانی ممکن است به حرکت جزئی بافت لثه اطراف نیاز داشته باشد. رعایت نکاتی مانند بهداشت دهان و دندان و همکاری نزدیک بین متخصص ارتودنسی و پریودنتیست می تواند به کاهش هرگونه عوارض جدی پریودنتال کمک کند.

محدودیت های درمان

ارتودنسی یک دندان ممکن است برای موارد پیچیده ای که شامل ناهماهنگی گسترده دندان یا مسائل مربوط به بایت است، مناسب نباشد.

منبع: implantdr.ir

دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل + مزایا و معایب آن

در بیشتر مواقع، فرد تمامی دندان های خود را از دست نداده است و تنها جای بعضی از دندان ها خالی است. در این شرایط، دندان مصنوعی تکه ای یک راه حل محبوب و موثر برای آنها است.

انواع دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل

انواع مختلفی از پروتزهای تکه ای برای رفع نیازهای افراد وجود دارد. این پروتزها شامل موارد زیر هستند:

پروتزهای جزئی فلزی

این پروتزها از یک پایه یا چهارچوب فلزی ساخته شده اند که استحکام و دوام بالایی دارند و به گونه ای طراحی شده اند که با سایر دندان های طبیعی ترکیب شوند. این پروتزها را می توان طوری تنظیم کرد که به خوبی در دهان قرار بگیرند.

پروتزهای تکه ای انعطاف پذیر

پروتزهای ساخته شده از مواد انعطاف پذیر و سبک وزنی هستند که راحتی و زیبایی بیشتری را ارائه می دهند. این ها به خوبی با خطوط دهان سازگار می شوند و نیاز به گیره های فلزی را از بین می برند.

پروتز پارسیل اکریلیک

دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل اکریلیکی، از ترکیب رزین اکریلیک و گیره های فلزی ساخته می شود. این پروتز دندان، گزینه مقرون به صرفه تری است و در صورت لزوم به راحتی قابل تنظیم یا تعمیر است.

دندان مصنوعی پارسیل چه مزایایی دارد؟

پروتزهای پارسیل مزایای متعددی نسبت به سایر گزینه های دندان مصنوعی دارند که عبارتند از:

مقرون به صرفه بودن: پروتزهای تکه ای معمولاً در مقایسه با ایمپلنت یا بریج دندان مقرون به صرفه تر هستند و آنها را به گزینه ای مناسب برای افراد با بودجه محدود تبدیل می کند.

غیر تهاجمی: فرآیند نصب پروتز پارسیل نسبتاً غیر تهاجمی است و حداقل تغییر در دندان های موجود را شامل می شود.

تطبیق پذیری: این دندان مصنوعی ها را می توان به راحتی در صورت نیاز تنظیم یا اصلاح کرد و با تغییرات ساختار دهان در طول زمان سازگاری دارند.

معایب دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل

در حالی که پروتز پارسیل مزایای خاص خود را دارد، اما در برخی موارد داراری معایب زیر است:

تنظیم اولیه: ممکن است مدتی طول بکشد تا فرد به دندان مصنوعی و صحبت کردن با آن عادت کند. در ابتدا ممکن است کمی ناراحتی یا درد در لثه ها وجود داشته باشد، اما این مشکلات معمولاً با گذشت زمان و تمرین برطرف می شوند.

نگهداری: مراقبت و نگهداری مناسب برای اطمینان از طول عمر دندان مصنوعی پارسیل ضروری است. دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل باید به طور منظم تمیز و به طور مناسب نگهداری شوند تا آسیب نبینند.

منبع: bestdentists.ir

مصرف میان وعده کتویی چه فوایدی دارد؟

رژیم کتوژنیک با توجه به تاثیر زیادی که در لاغری و بهبود مشکلات مرتبط با چاقی دارد، محبوبیت زیادی در بین افراد پیدا کرده است. اما پیروز از این رژیم به معنی محروم بودن از بسیاری از میان وعده های خوشمزه است و به عنوان جایگزین آن، باید از میان وعده های کتویی استفاده کرد.

رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب است که بدن را مجبور می کند تا وارد حالت کتوز یا چربی سوزی شود. در این حالت، بدن به جای کربوهیدرات ها از چربی برای سوخت استفاده می کند که در نتیجه باعث کاهش وزن می شود. یکی از معایب رژیم کتو این است که انتخاب وعده های غذایی و اسنک ها در این رژیم برای افراد چالش برانگیز است. به همین دلیل در ادامه این مقاله به میان وعده مناسب در رژیم کتوژنیک می پردازیم تا به افراد در انتخاب و تهیه یک میان وعده متناسب با اصول کتویی کمک کنیم.

میان وعده کتویی چیست؟

این میان وعده نوعی خوراکی است که به طور خاص برای برآورده کردن نیازهای رژیم کتو و با مواد غذایی مجاز در رژیم کتوژنیک یعنی کم کربوهیدرات، با پروتئین متوسط و چربی سالم بالا تهیه می شود. یک میان وعده معمولی کتویی باید با موادی مانند آجیل، دانه ها، روغن نارگیل، کره آجیل، شکلات شیرین نشده و شیرین کننده های طبیعی تهیه شود. اسنک مناسب با اصول رژیم کتوژنیک می تواند به حفظ کتوز و برطرف کردن نیاز افراد کمک کند.

بیشتر بخوانید: خروج اصولی از رژیم کتو چگونه است؟

فواید استفاده از میان وعده کتویی

استفاده از میان وعده های مناسب با اصول رژیم کتوژنیک فواید زیر را به همراه دارد:

رفع گرسنگی

اسنک کتویی به دلیل داشتن چربی بالا و پروتئین متوسط، در سیر کردن افراد نقش مهمی دارد. باعث می شود که میل به خوردن زیاد در وعده های اصلی در افراد کنترل شود و فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند.

حفظ حالت کتوز و چربی سوزی

میان وعده کم کربوهیدرات، سطح قند خون را افزایش نمی دهد و بدن را از کتوز خارج نمی کند. بدن فرد با مصرف این میان وعده همچنان در حالت چربی سوزی است.

افزایش سطح انرژی با میان وعده کتویی

چربی‌ های سالم موجود در میان‌ وعده های کتویی، منبع خوبی برای تامین انرژی هستند که به سوخت بدن و بهبود سطح انرژی کلی در طول روز کمک می‌ کند.

تقویت تمرکز ذهنی

استفاده از میان وعده حاوی چربی سالم می تواند به سلامت مغز و تقویت حافظه کمک کند.

منبع: foodonly.ir

جراحی های لاغری چه عوارضی دارند؟

تمامی جراحی ها فارق از نوع آن، دارای مضراتی هستند. جراحی لاغری هم از این قاعده مستثنی نیست و در کنار تمامی مزایایی که دارد، عوارضی نیز با خود همراه دارد. عمل لاغری شامل عمل اسلیو معده، مینی بای پس معده، بای پس و … می باشد. این عمل ها با تغییر سیستم گوارشی باعث لاغری در فرد می شوند.

شایع ترین خطرات جانبی و عوارض کوتاه مدت جراحی لاغری چه می باشد؟

  • برخی از عوارض جراحی باریاتریک عبارتند از:
  • عفونت
  • نشتی
  • خونریزی
  • لخته شدن خون
  • رفلاکس اسید معده
  • خطرات مرتبط به بیهوشی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • ناتوانی در خوردن غذاهای خاص
  • انسداد روده

خطرات و عوارض طولانی مدت جراحی لاغری

عوارض جراحی لاغری می توانند از خفیف تا شدید به وجود بیایند. برخی از عوارض و خطرات بلند مدت عبارتند از:

  • قند خون پایین
  • سوء تغذیه
  • استفراغ
  • انسداد روده
  • فتق
  • پوست اضافه
  • سندرم دامپینگ

عوارض عمل لاغری اسلیو معده چیست؟

یکی از مهم ترین خطرات عمل اسلیو معده، خونریزی معده بعد و یا در هنگام عمل است. یکی دیگر از عوارض این جراحی لاغری، ورود باکتری ها به محل جراحی است که باعث عفونت در معده نیز می شود. این عفونت با علائمی مانند تب، درد و تورم مشاهده می شود. نشتی کردن معده بعد از عمل از دیگر عارضه بعد از عمل است که زمانی اتفاق می افتد که مواد داخل دستگاه گوارش به بیرون از آن سرایت کند و به داخل شکم وارد شود. این انتقال می تواند از کناره های قسمتی که منگنه خورده یا محل اتصال معده به روده اتفاق بیافتد.

از دیگر عوارض اسلیو معده می توان به انسداد دستگاه گوارشی اشاره کرد. احتمال نشتی در همه جراحی های لاغری چه اسلیو چه بای پس کلاسیک و چه مینی بای پس وجود دارد.

عوارض بلند مدت جراحی اسلیو

یکی از مشکلات این عمل، ناتوان شدن معده در خوردن سریع و راحت مواد غذایی می باشد. در این روش به دلیل کوچک شدن زیاد معده، افراد در مصرف غذاهای سنگین و زیاد با مشکل مواجه می شوند. این مشکل می تواند باعث بروز حات تهوع و استفراغ شود.

 

شل شدن پوست یکی دیگر از عوارضی است که بعد از این عمل اتفاق می افتد. این مشکل مخصوصا برای کسانی که وزن زیادی کم می کنند، شدیدتر است. این مشکل زمانی به وجود می آید که بدن لاغر شده و پوست حالت ارتجاعی خود را از دست داده و نمی تواند خود را با حالت فعلی بدن وفق دهد.

منبع: weightlossurgery.ir

هزینه فیلر لب چقدر است؟

در دنیای امروز داشتن لب هایی حجیم و فرم گرفته، به یکی از معیارهای زیبایی تبدیل شده است. رایج ترین روشی که برای برجسته کردن و حجیم سازی لب ها استفاده می شود، تزریق فیلر لب است که در میان بانوان طرفداران زیادی پیدا کرده است. فیلرها انواع مختلفی دارند و برای قسمت های مختلفی به کار برده می شود. بهترین فیلرهایی که امروزه استفاده می شود، بر پایه هیالورونیک اسید است که یک ماده طبیعی است که در حالت عادی در بدن یافت می شود و بعد از تزریق هم به مرور جذب بافت بدن می شود.

هزینه فیلر لب چقدر است؟

برای تزریق فیلر به لب قیمت واحدی را نمی توان در نظر گرفت چرا که عوامل مختلفی بر هزینه نهایی آن موثر هستند. از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه فیلر لب می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

نوع ژل تزریقی

یکی از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه فیلر لب، نوع ژل انتخابی شماست. هر چه ژل معتبرتر و برند آن معروف تر باشد، قیمت ژل بالاتر می رود. ژل های تزریقی انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ویژگی های خاصی می باشند و ماندگاریشان متفاوت است.

میزان فیلر تزریق شده

میزان ژل مورد نیاز برای تزریق از دیگر عوامل موثر بر هزینه فیلر لب است. طبیعی است که میزان ژل مورد نیاز برای هر شخص متفاوت بوده و باید توسط پزشک متخصص تعیین شود. شایان ذکر است هر چقدر مقدار ژل تزریقی افزایش پیدا کند، به مراتب هزینه تزریق آن هم بیشتر می‌ شود.

ماندگاری فیلر

میزان ماندگاری ژل‌ ها معمولاً بین ۶ ماه الی ۲ سال است. طبیعتاً هر چه ماندگاری ژل ‌های تزریقی بیشتر باشد هزینه خرید و تزریق آن ها هم بیشتر خواهد بود.

دستمزد پزشک

هزینه فیلر لب به دستمزد پزشک متخصص و خدمات ارائه شده توسط کلینیک نیز وابسته می‌ باشد. معمولاً قبل از تزریق فیلر پزشک با فرد ملاقات کرده و موارد لازم را متذکر می‌ شود. همچنین پوست فرد را ارزیابی کرده و بر اساس بررسی ‌های انجام شده، نوع ژل و میزان دز تزریقی را تعیین می کند. بر اساس مهارت پزشک و تجهیزات کلینیک، هزینه این روش زیبایی متغیر خواهد بود.

آیا پرداخت هزینه فیلر لب با بیمه امکانپذیر است؟

در پاسخ به این سوال باید گرفته که خیر؛ زیار تزریق فیلر یک روش زیبایی است و هیچ کدام از بیمه های درمانی، خدمات زیبایی مانند فیلر بینی، فیلر لب و ... را حمایت نمی کند. بنابراین هزینه فیلر لب تمام و کمال بر عهده خود مراجعه کننده است.

منبع: zibaieclinic.ir

رژیم تی ال سی چیست؟ مواد غذایی مجاز و غیر مجاز در این رژیم

رژیم تی ال سی Therapeutic Lifestyle به معنی تغییر درمانی در شیوه زندگی است. این رژیم بر کنترل وزن، فعالیت بدنی و میزان کلسترول تمرکز دارد. با گرفتن رژیم TLC میزان حمله قلبی و مشکلات قلبی پایین می آید و همینطور میزان کلسترول بدن LDL کاهش می یابد. رژیم تی ال سی یکی از رژیم هایی غذایی است که توسط کارشناسان تغذیه و سلامت جهان برای سلامتی افراد تایید شده است.

رژیم تی ال سی چگونه کار می کند؟

رژیم تی ال سی باعث تغییر در میزان استفاده از انواع  چربی ها و افزایش میزان مصرف داروهایی مثل فیبر محلول و استرول های گیاهی می باشد که باعث پایین آوردن میزان کلسترول می شود.

دستور العمل های رژیم تی ال سی شامل موارد زیر می شود:

  • 35%_25% از میزان کالری روزانه باید از چربی تامین شود.
  • میزان کلسترول روزانه باید از 200 میلی گرم در روز پایین تر باشد.
  • هر روز تقریبا 30 دقیقه فعالیت بدنی انجام دهید.
  • رژیم تی ال سی شامل افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، دانه های غلات و حبوبات و آجیل هل می باشد تا افزایش میزان مصرف فیبر.

بیشتر بخوانید: بهترین مواد غذایی کم کالری

مواد غذایی مناسب در رژیم TLC

مواد غذایی مناسب در این رژیم شامل حبوبات، میوه ها، سبزیجات، آجیل ها، دانه های جامدات علاوه بر این که سرشار از مواد مغذی هستند دارای فیبر زیادی نیز می باشند که نیاز روزانه افراد را تامین می کنند. لیستی مواد غذایی که در این رژیم می توانید استفاده کنید در زیر ذکر شده است.

  • میوه ها: سیب، خربزه، گلابی، موز، هلو، پرتقال
  • سبزیجات: گل کلم، کلم بروکلی، کرفس، خیار، اسفناج
  • حبوبات: لوبیا، نخود فرنگی، نخود، عدس
  • آجیل ها: بادام، بادام زمینی، ماکادمیا، شاه بلوط، گردو
  • گوشت قرمز: کاهش گوشت گاو، گوشت خوک، بره و ...
  • دانه های کامل: برنج قهوه ای، جو، کوسکوس، کینوا و ...
  • مرغ: بوقلمون بدون پوست، مرغ و ...
  • ماهی و غذای دریایی: ماهی آزاد، کفشک ماهی، ماهی زغال و ...

مواد غذایی غیر مجاز در رژیم تی ال سی

توصیه می شود که در این رژیم از مصرف غذاهای با چربی اشباع و کلسترول بالا، غذاهای سرخ شده و فرآوری شده پرهیز کرد. مواد غذایی ممنوع در این رژیم شامل موارد زیر می شود:

  • گوشت قرمز: کاهش مصرف چربی گوشت گاوه، خوک، بره
  • گوشت پردازش شده: سوسیس، کالباس، هات داگ
  • مرغ با پوست: ترکیه، مرغ و غیره
  • فرآورده های لبنی: شیر، ماست، پنیر، کره وغیره
  • غذاهای فرآوری شده: محصولات پخته شده، کوکی ها، کراکرها، سیب زمینی سرخ کرده
  • غذاهای سرخ شده: دونات، سیب زمینی سرخ کرده، رول تخم مرغ…

منبع: dietplanner.ir

یک بار برای همیشه با مهم ترین انواع ارتودنسی دندان آشنا شویم

امروزه داشتن دندان صاف و یک دست و لبخندی زیبا از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان برخی از افراد دندان های نامرتب و کجی دارند و یا به صورت مادرزادی دارای ناهنجاری فک هستند و به دنبال درمان آن می گردند. برای درمان انواع ناهنجاری فک و دندان ها می توان از انواع ارتودنسی دندان استفاده کرد.

کاربرد انواع ارتودنسی دندان

مهم ترین مشکلات قابل حل با ارتودنسی دندان، شامل موارد زیر می شود:

  • ازدحام و شلوغی بیش از حد دندان ها
  • نامرتبی و کجی دندان ها
  • وجود فاصله دندانی
  • جلو بودن فک بالا نسبت به فک پایین
  • جلو بودن بیش از حد فک پایین نسبت به فک بالا
  • وجود فاصله بین دندان بالا و پایین در هنگام بسته شدن
  • جلو بودن بیش از حد دندان فک بالا نسبت به دندان های پایین
  • جلو بودن دندان های فک پایین نسبت به فک بالا

انواع ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان به چندین روش مختلف قابل انجام است که در ادامه به آن ها اشاره می‌ کنیم:

ارتودنسی ثابت فلزی

رایج ترین نوع ارتودنسی دندان است که اجزای شامل براکت های فلزی، سیم ارتودنسی و کش ارتودنسی می شود. این دستگاه از ابتدا تا انتهای پروسه درمانی بر روی دندان های بیمار به طور ثابت قرار گرفته است و حتی زمان مسواک زدن و غذا خوردن نیز نمی توان آن را از دهان خارج کرد.

ارتودنسی ثابت سرامیکی

این دستگاه ارتودنسی از نظر عملکرد و اجزا شبیه به ارتودنسی فلزی است؛ با این تفاوت که براکت های ارتودنسی در این درمان از جنس سرامیک و همرنگ دندان است. این ارتودنسی جزو انواع ارتودنسی نامرئی است.

ارتودنسی ثابت لینگوال

ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی پشت دندانی، به ارتودنسی گفته می شود که براکت و سیم ارتودنسی در پشت دندان نصب می شود. این ارتودنسی به دلیل مخفی بودن بریس ها در پشت دندان، اصلا جلب توجه نمی کند و جزو انواع ارتودنسی نامرئی محسوب می شود.

ارتودنسی دیمون

این ارتودنسی، مدل پیشرفته ارتودنسی ثابت فلزی است؛ با این تفاوت که براکت های این درمان خاصیت کشویی و باز و بسته شدن خودکار دارند.

ارتودنسی با الاینرهای شفاف

استفاده از پلاک های متحرک که از جنس پلاستیک شفاف و بی رنگی هستند، پیشرفت دیگری در زمینه انواع ارتودنسی دندان است. الاینرهای شفاف به دلیل بی رنگ بودن به ارتودنسی نامرئی نیز معروف هستند‌‌. در مواردی که فرد بخواهد از این پلاک استفاده نکند، امکان خارج کردن و گذاشتن دوباره آن ها وجود دارد.

منبع: implantdr.ir