ارتودنسی دندان یکی از شاخه های معروف در دندانپزشکی است که به برطرف کردن کجی دندان ها و سایر مشکلات دندان ها و فکین می پردازد. در این مقاله قصد داریم تا درباره مهم ترین مشکلات قابل حل با ارتودنسی بپردازیم.
ارتودنسی چیست؟
در ابتدا و قبل از اینکه به موضوع اصلای بپردازیم، بهتر است تا تعریف کوتاه و مختصری درباره ارتودنسی دندان در اختیارتان قرار دهیم. ارتودنسی دندان یک روش درمانی برای اصلاح فرم و کجی دندان ها است که با کمک براکت ها و سیم ارتودنسی به دندان ها و فک فشار لازم وارد می شود. با این کار دندان ها مرتب و در حالت طبیعی خود قرار می گیرند.
مشکلات قابل حل با ارتودنسی
مهم ترین و اصلی ترین مشکلاتی که برای درمان آنها از ارتودنسی دندان کمک می گیریم شامل موارد زیر می شوند:
وجود فاصله بین دندان ها
یکی دیگر از مشکلات قابل حل با ارتودنسی، وجود فاصله بین دندان ها است. این فاصله باعث تجمع مواد غذایی و پلاک در بین دندانها می شود. با ارتودنسی دندان و وارد کردن فشار کم، این فاصله دندانی از بین می رود.
شلوغی دندان ها
اگر دندانها بیش از حد شلوغ باشند و روی هم قرار بگیرند، جلوه بدی به لبخند فرد می دهد، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را برای فرد سخت می کند. در این حالت امکان بروز پوسیدگی دندان، التهاب و عفونت لثه وجود دارد. این مشکل را با برداشتن دندان های اضافی و ارتودنسی می توان برطرف کرد که در نتیجه دندانها مرتب و صاف می شوند.
بیماری لثه یا پریودنتال یکی از مشکلات قابل حل با ارتودنسی
نامرتبی، کجی و شلوغی دندان ها باعث می شود که فرد نتواند به راحتی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند؛ که در نتیجه سبب ایجاد عفونت در دهان و لثه می شود. اگر فرد دندانهای خود را ارتودنسی کند، بیماری پریودنتال لثه به راحتی قابل درمان است.
ناهماهنگی فک از مشکلات قابل حل با ارتودنسی
ناهماهنگی فک ها باعث ایجاد بایت ناهموار می شود. این مشکل در هنگام قرار دادن دندانها روی هم، باعث ایجاد درد، ناراحتی و فشار بر روی مفصل گیجگاهی و فک پایین در فرد می شود. برای درمان این مشکل، متخصص ارتودنسی از ارتودنسی استفاده می کند.
انواع ارتودنسی مورد استفاده برای حل مشکلات دندان و فکین
برای درمان ناهنجاری های دندان ها و فکین از انواع مختلفی از ارتودنسی دندان استفاده می شود که شامل موارد زیر می شوند:
- ارتودنسی ثابت فلزی
- ارتودنسی ثابت سرامیکی
- ارتودنسی دیمون
- بریس های پشت دندانی و یا لینگوال
- ارتودنسی متحرک با الاینرهای شفاف (اینویزیلاین)
منبع: implantdr.ir
- سه شنبه ۲۶ دی ۰۲ ۱۱:۰۶
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر