رایج ترین نوع درمان ارتودنسی، ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی است که با سیم کشی دندان نیز شناخته می شود. در این درمان به دلیل نمایان بودن سیم و براکت های ارتودنسی، زیبایی لبخند را از فرد می گیرد و خیلی از بیماران به همین دلیل از انجام درمان سر باز می زنند. با پیشرفت علم و تکنولوژی، این مشکل نیز برطرف شده است و برای برطرف کردن ناهنجاری های دندانی از روش های دیگری نیز می توان استفاده کرد که دیگر با این مشکلات همراه نباشد و این روش با نام ارتودنسی نامرئی شناخته می شود.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
ارتودنسی نامرئی به درمانی گفته می شود که در آن دستگاه ارتودنسی قرار گرفته در دهان بیمار قابل مشاهده نیست و جلب توجه نمی کند. معمولا افرادی که به دلیل شرایط کاری و شخصی تمایلی به دیده شدن دستگاه ارتودنسی در دهان خود ندارند از این ارتودنسی برای درمان ناهنجاری های خود استفاده می کنند.
انواع ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی های زیادی برای اصلاح نامرتبی و ناهنجاری دهان و دندان وجود دارد، اما فقط ۳ مورد از آن ها جزء ارتودنسی نامرئی بە حساب می آیند کە در ادامە بە آن ها می پردازیم:
ارتودنسی شفاف یا الاینز شفاف
در ارتودنسی اینویزیلاین از الاینرهای شفاف و متحرکی برای اصلاح ناهنجاری دندان ها استفاده می شود. الاینرها، پلاک های متحرکی از جنس پلاستیک شفاف هستند که اطراف دندان را در بر می گیرند. به این ارتودنسی به دلیل شفاف بودن پلاک ها، ارتودنسی نامرئی نیز گفتە می شود. برای ساخت الاینرها از دهان قالب گیری می شود و طبق الگوی به دست آمده، پلاک ها ساخته می شوند. در صورت لزوم و برای حداکثر 2 ساعت در روز برای غذا خوردن و مسواک زدن دندان، می توان آن ها را از دهان خارج کرد.
ارتودنسی ثابت سرامیکی
نوعی ارتودنسی ثابت که براکت های آن از جنس سرامیک هستند، نسبت به سایر ارتودنسی های فلزی کم تر جلب توجه می کنند. به همین دلیل، ارتودنسی سرامیکی جزء انواع ارتودنسی نامرئی بە حساب می آید.
در این درمان، براکت هایی که بر روی دندان قرار دارند از جنس سرامیک و همرنگ دندان هستند و فقط سیم ارتودنسی در این ارتودنسی دیده می شود. در این حالت توصیه می شود که کش های ارتودنسی همرنگ سرامیک انتخاب شوند تا کمتر جلب توجه کنند.
ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی
ارتودنسی لینگوال از انواع ارتودنسی نامرئی است چون بریس های ارتودنسی در این روش در پشت دندان ها نصب می شوند و کسی متوجه وجود براکت ها و سیم ارتودنسی در دهان نمی شود. این ارتودنسی به ارتودنسی پشت دندانی نیز معروف است.
منبع: implantdr.ir
- چهارشنبه ۱۱ بهمن ۰۲ ۱۲:۵۱
- ۷ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر